Hogyan kezeljük a prosztatagyulladást férfiaknál: a leghatékonyabb gyógyszerek

típusú tabletták a prosztatagyulladás kezelésére

A prosztatagyulladás kezelését férfiaknál különböző gyógyszerek segítségével végzik. Az orvos felírhatja a betegnek: kúpokat, tablettákat, injekciókat és erősítheti a terápiát vitaminokkal. A prosztata mirigy gyulladása más besorolással rendelkezik, ezért a gyógyszerek kiválasztását orvosnak kell elvégeznie. Az orvos képes lesz osztályozni a betegséget és megfelelő terápiát választani.

Jelzések a gyógyszerek használatára

Hogyan lehet gyógyítani a prosztatagyulladást, és mit kell tenni ehhez? A prosztata mirigy gyulladásának megszabadulása, a betegség kialakulásának leállítása és a szövődmények elkerülése érdekében osztályozni kell, és csak ezután folytassa a kezelést.

A prosztatagyulladásnak több típusa van, ok szerint osztályozzák őket. Ebben az esetben a betegség különféle formáinak terápiája saját különbségekkel és jellemzőkkel rendelkezik.

Osztályozás és terápia:

 1. Az akut prosztatagyulladás kezelése általában járóbeteg-alapú, magában foglalja az antibiotikum-terápiát (antibiotikumokat) és a gyulladáscsökkentőket. Ha a betegnek kifejezett mérgezési jelei vannak, akkor diuretikumokat is előírnak.
 2. Krónikus, nem bakteriális típusú prosztatagyulladás: használjon komplex terápiát, a betegség ezen formáját antibiotikumokkal, alfa-blokkolókkal (csökkentik a tünetek intenzitását), növényi készítményekkel, gyulladáscsökkentőkkel kezelik.
 3. A krónikus prosztatagyulladás férfiakban történő kezelése a következő gyógyszereket foglalja magában: antibiotikumok, alfa-blokkolók, ezek segítik a szervduzzanat csökkentését, gyulladáscsökkentők, immunstimulánsok.
 4. Tünetmentes krónikus prosztatagyulladás - önmagában nincs kezelés. Olyan gyógyszereket írjon fel, amelyek javítják az urogenitális rendszer működését. Ez a fajta betegség veszélyes, mivel bizonyos hasonlóságot mutat (klinikai tünetek alapján) a prosztatarákkal.

Amikor az ember prosztata mirigye gyullad, specifikus tünetek alakulnak ki. Az elemzések és tanulmányok eredményeivel együtt ezek a jelek segítenek az orvosnak abban, hogy a betegnek megfelelő diagnózist állítson fel.

A prosztatagyulladás kezelésére szolgáló gyógyszerek típusai és formái

A prosztatagyulladás különböző gyógyszerekkel gyógyítható, de a komplex terápia a leghatékonyabb. Ez a kezelési módszer a következő gyógyszereket tartalmazza:

milyen gyógyszerek segítenek a prosztatagyulladásban
 • antibiotikumok (antibakteriális szerek, amelyek hozzájárulnak a kórokozó mikroflóra halálához);
 • alfa-blokkolók (csökkentik a kellemetlen tünetek súlyosságát);
 • bioregulációs peptidek (szarvasmarha prosztata mirigyén alapuló termékek);
 • hormonális gyógyszerek (megállítják a szövetek gyulladásos folyamatát);
 • izomlazítók (csökkentik a perineum izmainak feszültségét);
 • NSAID-ok (nem szteroid gyulladáscsökkentők);
 • görcsoldók (csak akkor alkalmazzák, ha a beteg kifejezett fájdalom-szindrómában szenved);
 • fitoterápiás szerek (vizelethajtó és enyhe gyulladáscsökkentő hatásúak);
 • vitaminok (erősítik az immunrendszert, aktiválják a szervezet természetes védelmi funkcióit).

Antibiotikumok a prosztatagyulladás kezelésére

A prosztatagyulladás orvosi kezelése nem képzelhető el antibiotikumok használata nélkül. Antibiotikumként a beteg bizonyos gyógyszereket írhat fel, amelyeket szakember ír fel.

De a prosztatagyulladás elleni tabletták nemcsak antibiotikumok, hanem más gyógyszerek is, amelyek más hatást gyakorolnak az emberi testre.

Kiegészítés az antibiotikum terápiához

A prosztata gyulladás kezelésének sajátos jellemzői vannak. Míg az antibiotikum terápia elengedhetetlen, a többi szer alkalmazását a betegek a kezelés kiegészítéseként érzékelik.

A prosztatagyulladás kezelésére szolgáló gyógyszerek:

 1. NSAID-ok- gyulladásos folyamattal a prosztata mirigy szöveteiben. Ezekkel a gyógyszerekkel a kezelés folyamata hosszú lehet (legfeljebb 10-14 nap), a tünetek súlyosságától függően.
 2. Hormonok. De az orvosoknak különleges előítéleteik vannak a hormonokkal kapcsolatban. Ezeknek a gyógyszereknek a hatékonysága megkérdőjelezhető, mert mindaddig fennáll, amíg a beteg hormonokat szed. A kinevezés fő feltétele az antibiotikumok és NSAID-ok felhasználásával végzett hagyományos terápia hatástalansága.
 3. gyógyszercsoportok a prosztatagyulladás kezelésére
 4. Alfa-blokkolók- ellazítják a húgycső izmait, és ugyanúgy hatnak a hólyag záróizmára. Így a tünetek súlyosságának intenzitásának csökkentése.
 5. Görcsoldók- a kinevezés fő oka erős fájdalom. A fájdalom leggyakoribb oka a görcs, ezért a betegeknek ezeket a gyógyszereket írják fel.
 6. Izomlazítók- relaxáló módon hatnak a perineum izmaira. A prosztatagyulladással segítenek csökkenteni a kellemetlen tüneteket. Antibiotikum-kiegészítést írnak elő.
 7. A
 8. bioregulációs peptideka szarvasmarha prosztata mirigyéből készült gyógyszerek. Immunstimulánsként működnek, aktiválják a test természetes védelmi funkcióit.
 9. Fitoterápiás készítmények- ez a koncepció magában foglalja a főzeteket és a gyógynövényes infúziókat, a hasznos növények kivonatait. Valamint természetes alapanyagokból készült termékeket.

Vitaminok

A legtöbb esetben az emberi immunrendszer aktivitásának serkentését célzó komplexeket részesítik előnyben. Ezenkívül az orvos javasolhatja a férfiak gyógyszeres kezelését.

Bármely más vitaminkomplexumot választhat, az urológusok gyakran tulajdonítják azokat a gyógyszereket, amelyekkel működnek, és amelyek hatékonyságában nincsenek kétségeik.

Gyógyszerek férfiak prosztatagyulladásának kezelésére

Számos gyógyszercsoport létezik, amelyeket következetesen írnak fel a prosztata gyulladásának kezelésében. A különbségek nemcsak a gyógyszerek tulajdonságait, hanem a felszabadulásuk formáját is befolyásolják.

Az urológus előírhatja a betegnek:

 1. A prosztatagyulladás kúpjait- vagy a végbélkúpokat - közvetlenül a végbélbe helyezzük. A kezelés folyamata 5-10 nap között változik.
 2. Azférfiak prosztatagyulladásának kezelésére szolgáló gyógyszerek
 3. csepegtetésekolyan eljárás, amelynek során antibakteriális oldatokat injektálnak közvetlenül a húgycsőbe annak érdekében, hogy azokat a gyulladt prosztata mirigy szöveteibe juttassák. Az eljárásokat kórházi körülmények között hajtják végre a terápia hatékonyságának növelése érdekében.
 4. Intravénás vagy intramuszkuláris injekciók- injekciókat írnak elő, ha a beteg állapotának mielőbbi normalizálására van szükség.
 5. A
 6. tablettaantibakteriális, gyulladáscsökkentő, sőt hormonális gyógyszer, amelyet szájon át kell beadni. A tabletták képezik a terápia alapját, vagy kiegészítik azt.
 7. Mikrokristályok- ilyen eljárásokat nem kórházban hajtanak végre. De a járóbeteg-ellátás keretein belül a beteg, ha kívánja, igénybe veheti az ilyen eljárásokat. A mikrociklusok alapja a gyógynövények és a hasznos növények főzete. Egyfajta népi módszer a betegség kezelésére.

A prosztatagyulladás elleni gyógyszerek olcsók és hatékonyak.

A prosztata gyulladásával szembesülve sok anyagi költség nélkül megszabadulhat tőle. A kórházi kezelés nélküli otthoni kezelést urológusnak is felügyelnie kell. De a betegség megbirkózása érdekében ismerős és olcsó, orvos által felírt gyógyszereket alkalmaznak.

A hasznos gyógynövényes főzetek szintén segítenek a kiválasztott terápia megerősítésében, helyettesítik a gyógynövény- és növényi kivonatokból készült drága gyógyszereket.

A kombinált prosztatagyulladás hatékony. Ha a gyógyszereket megfelelően kombinálják, a beteg rövid idő után érezni fogja a bevitel hatását. Emiatt az ilyen terápiát a prosztatagyulladás gyanújával és specifikus tünetek jelenlétével végzik.