Hatékony, olcsó és gyorsan ható prosztatagyulladás gyógyszerek

Sok férfi találkozott már legalább egyszer urológiai betegséggel. Gyors hatású, olcsó gyógyszer a prosztatagyulladásra az ország bármely gyógyszertárában megvásárolható.

A gyógyszerek formái

A patikai termékek választéka ma óriási, változatos kiszerelésben, kiszerelésben kaphatók. A gyógyszerek a következő formában kaphatók:

 1. Sűrű szerkezetű tabletták.
 2. Granulátum és kocsonyás héjú hatóanyagból álló kapszulák.

A tabletták és kapszulák több típusra oszthatók:

 • antibiotikumok, amelyek alfajokra vannak osztva, a készítményben lévő hatóanyagtól függően: penicillin, tetraciklin, fluorokinolon;
 • görcsoldók;
 • gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező kapszulák;
 • alfa-blokkolók;
 • vérkeringést javító gyógyszerek.

A fenti gyógyszerek befogadása a szájon keresztül történik, azaz szájon át. A terápia átlagosan 10 napig tart.

 1. Injekciós oldatok intravénás vagy intramuszkuláris injekciókhoz. Az ilyen kezelés elősegíti a hatóanyag nagyon gyors bejuttatását a szervezetbe.
 2. Kúpok, amelyeket a páciens végbelébe helyeznek. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságaik segítenek gyorsan megbirkózni a betegséggel. Ugyanakkor fájdalomcsillapító hatást fejtenek ki. A helyes behelyezés érdekében a beteg a hasán fekszik, és a behelyezés után körülbelül 30 percig ebben a helyzetben marad. Ez az idő elegendő a kúp teljes feloldódásához és a nyálkahártyán való felszívódásához. A gyertyákat 5-10 napig tartó tanfolyamokra helyezzük.
 3. Instillációk, amelyeket csak orvosi kórházban adnak be orvos felügyelete mellett. A gyógyászati folyadékot a húgycsövön keresztül katéter segítségével öntik át. Ennek az adagolási technológiának köszönhetően a hatóanyag a gyulladásos folyamat fókuszába kerül. Ezért a probléma gyorsan megoldódik.
 4. Gyógynövényfőzetekből álló mikrokliszték. Gyulladáscsökkentő hatásuk van. Mikroclysterek segítségével azonban nem lehet majd gyógyítani. Ezt a fajta alternatív gyógymódot a gyógyszeres kezeléssel együtt kell alkalmazni.
az orvos tablettákat ír fel a prosztatagyulladásra

A prosztatagyulladás tabletták olcsók és hatékonyak

A prosztatagyulladás gyorsan ható, olcsó gyógyszere segíthet az embernek megszabadulni az urogenitális rendszer gyulladásos folyamatától.

A leggyakrabban használt fluorokinolon és moxifloxacin alapú antibiotikumok. A gyógyszerek krónikus stádiumban kezelik a betegséget.

Akut betegség vagy a mirigy krónikus gyulladásos folyamatának következő súlyosbodása esetén az aminopenicillin csoport antibiotikumát írják elő.

A cefalosporinok tablettázó anyagok, amelyek alkalmasak a betegség bármely szakaszának leküzdésére. Az ilyen gyógyszerek hatása azonban az antibiotikum-érzékenységtől függ.

Az azitromicin és a klaritromicin olyan anyagok, amelyek minimális negatív hatással vannak a szervezetre. Ezért tartják őket kevésbé hatékony segítőknek a betegségek elleni küzdelemben.

A tetraciklin csoport komponensei alapján előállított gyógyszer jól megbirkózik a chlamydia és a mycoplasma - az atipikus csoport mikroorganizmusaival - magas fokú természetes aktivitása miatt. Nem okoz mellékhatásokat és jól tolerálható.

Az erősebb nem minden képviselője egyéni érzékenységgel rendelkezik bizonyos gyógyszerekre. Ezért nincs mindenkire érvényes csodaszer. Gyors hatású, olcsó gyógyszert prosztatagyulladásra csak orvosával folytatott konzultációt követően szabad megvásárolni. A gyulladás enyhítésére NSAID-okat írnak fel.

A súlyos fájdalom görcsöket görcsoldó szerekkel enyhítik.

Az alfa-blokkolók adjuvánsként ajánlottak közepesen súlyos betegségek esetén.

Hogyan válasszunk gyógyszert

Amint láthatja, a prosztatagyulladás gyorsan ható, olcsó gyógyszerét széles választékban mutatják be. Ezért nehéz a megfelelő választást meghozni.

Az orvos a betegség stádiumától függően tablettákat ír fel, az akut és krónikus stádiumokat különböző gyógyszerekkel kezelik. Időnként görcsoldókat, antibiotikumokat és fájdalomcsillapítókat alkalmaznak egyidejűleg.

Annak érdekében, hogy a megfelelő gyógyszereket válasszuk ki a kellemetlen betegségtől való megszabaduláshoz, meg kell határozni azok fő célját. Egyes szereket megelőzésre használnak, mások elpusztítják a vírusokat és a kórokozó mikroorganizmusokat, mások pedig javítják a véráramlást és megakadályozzák a prosztata és a környező szervek torlódását. Az urológiai rendelők egy része heveny gyulladásos folyamat következtében erős fájdalomtól is szenved.

Csak a szakértő a laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek elemzése után képes diagnosztizálni és előírni a megfelelő kezelést, kiválasztani az adagokat és kiszámítani a kezelés időtartamát.

Antibiotikus anyagok

A szakértők javasolják az antibiotikumok szedését mind a betegség krónikus, mind akut formái esetén. Ma pótolhatatlan asszisztens az urológiai gyulladások kezelésében. Felgyorsítja a felépülést:

 • elpusztítja a patogén mikroorganizmusokat;
 • enyhíti a gyulladást;
 • csökkenti a veszélyes flóra jelenlétéből származó mérgezést.

Gyulladáscsökkentő gyógyszerek

Az atipikus mikroorganizmusok leküzdésére gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező anyagokat használnak. Ezek általában nem szteroid tabletták, amelyek csökkentik a gyulladást. Csökkentik a prosztata ödémát, és a fájdalom szindróma gyakorlatilag eltűnik.

Fájdalomcsillapítók

A terápia nem megy nélkülük, mert nagyon fontos a beteg fájdalmának enyhítése ahhoz, hogy a terápiás hatás következő szintjére lépjen. Egyes betegek érzéketlenek az ilyen típusú csodaszerre, ezért az urológus erős hormonális gyógyszereket ír fel.

Alfa blokkolók

Az ebbe a csoportba tartozó tablettákat nem alapvető, hanem kiegészítő eszközöknek tekintik a betegségek megszabadulására. Tökéletesen enyhítik a fájdalom tüneteit, megszüntetik a reproduktív rendszer szerveinek duzzadását, és fokozzák a terápia egyéb elemeinek hatását.

Az alfa-blokkolók normalizálják a csökkent vizeletürítést a mérsékelt súlyosságú betegség során. Enyhítik a görcsöket a prosztatában, valamint a hólyagnyakban. Ez viszont csökkenti a nyomást a húgycsőben, ami normális vizeletáramlást okoz. A modern gyógyszertári szegmens még nem kínálja az alfa-blokkolók széles választékát.

Görcsoldók

A betegség akut formájában célszerű görcsoldó szereket felírni. Lágyabbá és ellazultabbá teszik az érrendszeri simaizmokat, fokozzák a vér mikrokeringését. Ez megszünteti a görcsöt és ennek eredményeként a fájdalmat.

Vérkeringést biztosító tabletták

A vértorlódás az urológiai problémák gyakori oka. Ugyanakkor zavarja a szervek normális működését, ami lassítja az antibiotikumok munkáját. Ezért velük együtt intézkedéseket kell tenni a vérkeringés javítására.

Amint a gyakorlat azt mutatja, a prosztatagyulladás gyorsan ható, olcsó gyógyszere hatékonyan használható egy alattomos betegség gyors legyőzésére. Azonban egy szűk profilú szakembernek kell felírnia, aki helyesen felállítja a diagnózist és előírja a gyógyulási folyamatot.