Antibiotikumok prosztatagyulladás - az alkalmazás hatékonysága

A prosztatagyulladás a prosztata gyulladása. Ez a betegség a férfiak kategóriájába tartozik, és elsősorban a közép- és idősebb férfiakat érinti. Az eredet okaitól, a lefolyás jellemzőitől és a beteg egyéniségétől függően az orvos hatékony kezelési taktikát választ antibiotikumokkal - olyan gyógyszerekkel, amelyek gátolják a kórokozók létfontosságú tevékenységét és felgyorsítják a beteg gyógyulását. A prosztatagyulladás antibiotikumai hatékony eszközök a gyulladásos folyamat megszüntetésére.

A betegségről

Az eredet természetétől függően megkülönböztetik a prosztatagyulladás akut vagy krónikus formáját. A betegség forrása akut prosztatagyulladásban fertőzés, nevezetesen baktériumok, vírusok. A krónikus forma a prosztata mirigyének torlódásával vagy a betegség kezelésének hiányában vagy hatástalanságában alakul ki. Általában a betegség csökkent helyi vagy általános immunitás mellett fordul elő, és bizonyos esetekben ez lesz a férfi meddőség fő oka.

A prosztatagyulladás meglehetősen összetett betegségnek számít, amelynek kezelése hosszú és folyamatos folyamat. Ennek oka a férfi szerv anatómiai szerkezetének sajátossága, amelynek összetettsége megnehezíti egyes gyógyszerek behatolását. Ez hozzájárul a fertőzés fennmaradásához és a gyulladásos folyamat hosszú távú kialakulásához.

Ugyanakkor a terápia hatékonysága nagymértékben függ az integrált megközelítéstől, amelynek fő feladata a prosztata mirigy eredeti szerkezetének és funkcionalitásának helyreállítása. A kezelés egyik módja a hatékony gyógyszeres kezelés, beleértve az antibakteriális gyógyszerek - antibiotikumok - alkalmazását. Nagyon gyakran a betegek azt kérdezik maguktól, hogy milyen antibiotikumokat kell szedni a prosztatagyulladásra?

Az antibiotikumos kezelés előnyei

Az antibiotikumok használatát a betegség kezelésében az egyik hatékony módszernek tekintik a kórokozó flóra elleni küzdelemben, ezért ezek az alapok nélkülözhetetlen összetevői az alattomos betegség elleni küzdelemnek.

Az antibiotikum-terápiának két célja van, az egyik a betegség forrásának elpusztítása, a másik a gyulladásos folyamat megszüntetése. Ezenkívül az antibiotikumok kijelölése csökkenti a nem specifikus prosztatagyulladás másodlagos fertőzésének kockázatát.

antibiotikumok prosztatagyulladásra 1. fotó

A prosztatagyulladás antibakteriális gyógyszereit az orvos egyénileg választja ki a páciens panaszai és a laboratóriumi vizsgálatok eredményei alapján, amelyek között szükség van: vizelet és prosztata váladék, valamint antibiotikum-érzékenység vizsgálata.

Van egy tévhit, hogy van egy hatékony antibakteriális gyógyszer, amely megszünteti a gyulladásos folyamatot és megszabadul a prosztatagyulladástól. Jelenleg számos antibakteriális szert fejlesztettek ki és bocsátottak gyártásba, amelyek hatással vannak a kórokozók egyik vagy másik típusára.

Általában a kezelőorvos által kidolgozott kezelési folyamat átlagosan 1-2 hónapig tart, és a terápia fő módszere a prosztatagyulladás antibiotikumokkal történő kezelése, amelyeket egyénileg választanak ki, attól függően, hogy milyen típusú kórokozót észlelnek a szervezetben.

Antibiotikum csoportok

Régóta bebizonyosodott, hogy a prosztatagyulladás antibiotikumokkal történő kezelése, függetlenül attól, hogy milyen csoportokat képviselnek, gyorsan enyhíti az akut gyulladást. Konkrét gyógyszer felírása előtt azonban el kell végezni a prosztatamirigy váladékának bakteriológiai beoltását a kórokozó adott gyógyszerrel szembeni érzékenysége miatt.

A legtöbb esetben, vagy a vizsgálatok lehetőségének hiányában az orvos széles spektrumú antibiotikumot ír fel. Elnyomják a legtöbb fertőzést okozó kórokozót és baktériumot. A kezelési rendet minden esetben egyedileg választják ki, a betegség stádiumától, a beteg egyéni toleranciájától és a gyógyszer hatásspektrumától függően.

antibiotikumok prosztatagyulladásra 2. fotó

A következő antibiotikumok a leggyakoribb és legelismertebb szerek:

  • Penicillinek. Ezek az alapok erős antibakteriális hatással rendelkeznek.
  • Fluorokinolonok. Ma ezeket az alapokat az egyik rendkívül hatékony gyógyszernek tekintik, sokféle hatással. Ezeket az alapokat a krónikus prosztatagyulladás kezelésére használják, amelynek eredete kizárja a tuberkulózis etiológiáját. Ezek a gyógyszerek azonban nagy foto- és neurotoxicitással rendelkeznek.
  • Cefalosporinok. Ebbe a csoportba olyan gyógyszerek tartoznak, amelyeket intramuszkulárisan injektálnak, miközben rendkívül hatékonyak.
  • Makrolidok. Az ebbe a csoportba tartozó gyógyszerek általában nagy aktivitást mutatnak számos baktérium ellen. Alacsony toxikusak és nagyon hatékonyak.
  • Tetraciklinek. Az ebbe a csoportba tartozó gyógyszerek nehéz toleranciája miatt a tetraciklinek nem túl népszerűek.

Tudnia kell, hogy a gyulladásos folyamat gyors megszüntetése érdekében két vagy három antibakteriális gyógyszert kell felírni, különösen a fluorokinolonok, makrolidok, aminoglikozidok kombinációja hatékony.